Om Dyrön – allt vårt bästa.

Bilfria Dyrön strax norr om Marstrand är en av Tjörns kommuns sex skärgårdsöar med boende året runt. Här bor närmare 190 bofasta men på sommaren fylls ön av båt- och sommargäster.
Som en av få öar erbjuder Dyrön en året-runt-öppen ICA-butik med systembolagsutlämning, postservice, café och pizzeria. I norra hamnen finns restaurang Trålverket som Tobias driver, en skärgårds bistro med dagens fångst på menyn. Öppet från påsk till sen sommaren samt öppet för julbord.

På sommaren öppnar emellertid fler verksamheter sina dörrar för törstiga, hungriga och kulturintresserade gäster. Bland annat Galleri Bockeberget med lokala och nationella konstnärer. Ön har även boule- och tennisbana, minigolf, fotbollsplan, lekplats och en liten idrottshall med gym. Vandringsleden som slingrar sig naturskönt med vidunderlig utsikt runt ön lockar också många turister till ön.

Dyrön har även en mycket populär bokningsbar bastu som år 2008 utnämndes till Sveriges finaste eluppvärmda bastu.

Förutom bad i bastun finns här också två badplatser med trampoliner, badstegar och sandstrand samt ett oändligt antal klipphällar och vikar för den som önskar avkopplande stillhet och ro. 

De båda badplatserna ligger alldeles nära de två gästhamnarna – Nord och Sydhamnen – vilka med sina skilda karaktärer kompletterar varandra med olika utbud av service och upplevelser.

Det stora antalet åretruntboende innebär att ön även har ett varierat och livskraftigt näringsliv och en aktiv samhällsförening, vilket gör Dyrön till en levande ö där det lyser i fönstren även när vinterstormarna drar in.