Dyrön, en öppen famn mitt i havet!

Dyrön Södra slog upp sina portar för första gången påsken 2017 . Framför allt hade vi då länge närt en dröm om att skapa en plats för möten i Dyröns Södra hamn, detta i direkt anslutning till våra båtar. Dyrön Södra är en vidareutveckling av Gunnars Båtturers verksamhet. Gunnars Båtturer har bedrivit passagerartrafik i vatten kring Marstrand Dyrön och Tjörn sedan 70 talet och efterfrågan på att få besöka Dyrön har stadigt ökat under åren.

Gunnars Båtturer har tre fartyg och vi bedriver reguljärtrafik till Dyrön, linje 326 Dyrön Södra- Rökan – Rörtången, charter trafik för sällskap som vill uppleva vår unika och vackra skärgård & skoltrafik. Vi bedriver även linje 847 Lysekil – Skaftö.

Tack vare Dyrön Södra har vi nu skapat bättre möjligheter att erbjuda våra gäster att få uppleva den ö vi älskar mest av dem alla, Dyrön, där vi alla som jobbar här både lever och verkar. Här har vi våra familjer och våra hjärtan.

Vi är stolta över vår plats på jorden, och vill mer än gärna dela den med fler.

Kontakt

Annika Kristensson

– VD

0768-78 98 53 | annika@dyronsodra.se

Kristin Wikström

– Försäljning & bokningsansvarig

0736-574387 | kristin@dyronsodra.se

Hitta till Dyrön

Med bil

Tag av E6 i Kungälv mot Marstrand. Kör mot Marstrand ca 15 km. Alldeles innan du kör upp på Instöbron tar du av till höger, Rökan är parkeringen under brofästet på fastlandssidan. Vägskylt visar att det avgår en färja till Åstol. Parkeringen har en betalautomat för sommarsäsongen.

Med kollektivtrafik

Tag Marstrandsexpressen från Nils Ericssonterminalen i Göteborg. Alternativt, åk med Bohusbanan till Ytterby station. Byte till Marstrandsexpress för vidare färd mot Marstrand. Hållplatsen där du ska av heter ”Badplats Rökan”. Promenera ner under bron till färjeläget.

Vi på Dyrön Södra – Skaldjur & Konferens jobbar med hållbarhet

Vi bor på ön och arbetar här – vilket skapar arbetstillfällen, vi samarbetar med den lokala affären, restaurangen och med samhällsföreningen.

Elise är vårt första 100% elektriska fartyg som nu trafikerar Lysekil – Skaftö linje 847.

Vi på Dyrön Södra arbetar aktivt för att skapa en hållbar verksamhet för Dyrön där vi bor och verkar. Vårt mål är att visa upp Dyrön som en plats där vi vill verka och bo på och gärna välkomna fler till att bosätta sig här eller besöka ön. Vi samverkar med övriga aktörer på ön för att alla ska kunna verka på årsbasis.

Vi arbetar också för minskad biltrafik – detta genom att få folk att välja båt och buss/tåg på resorna mellan öarna och Göteborg. Gunnars Båtturer jobbar tillsammans med Volvo Penta för utvecklingen av miljövänliga maskiner.