Om oss

Om oss

Dyrön Södra slog upp sina portar för första gången påsken 2017 då hade vi länge närt en dröm om att skapa en plats för möten i Dyröns Södra hamn i anslutning till våra båtar.

Dyrön Södra är en vidare utveckling av Gunnars Båtturers verksamhet. Gunnars Båtturer har bedrivit passagerartrafik i vatten kring Marstrand Dyrön och Tjörn sedan 70 talet och efterfrågan på att få besöka Dyrön har stadigt ökat under åren.

Gunnars Båtturer har tre fartyg och vi bedriver reguljärtrafik till Dyrön, kör skoltrafik för barn på öarna runt omkring oss samt charter trafik för sällskap som vill uppleva vår unika och vackra skärgård.

Tack vare Dyrön Södra har vi nu skapat bättre möjligheter att erbjuda våra gäster att få uppleva den ö vi älskar mest av dem alla, Dyrön, där vi alla som jobbar här både lever och verkar. Här har vi våra familjer och våra hjärtan. Vi är stolta över vår plats på jorden, och vill mer än gärna dela den med fler.

Så välkommen till Dyrön – ön är din

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vi på Dyrön Södra – Skaldjur & Konferens jobbar med hållbarhet

 Vi bor på ön och arbetar här – vilket skapar arbetstillfällen, vi samarbetar med den lokala affären, restaurangen och med samhällsföreningen.

Vi på Dyrön Södra arbetar aktivt för att skapa en hållbar verksamhet för Dyrön där vi bor och verkar.
Vårt mål är att visa upp Dyrön som en plats där vi vill verka och bo på och gärna välkomna fler till att bosätta sig här eller besöka ön.
Vi samverkar med övriga aktörer på ön för att alla ska kunna verka på årsbasis.

Vi arbetar också för minskad biltrafik – detta genom att få folk att välja båt och buss/tåg på resorna mellan öarna och Göteborg.
Gunnars Båtturer jobbar tillsammans med Volvo Penta för utvecklingen av miljövänliga maskiner.